română française english

Istoric

In anul 1977 a fost infiintata pe platforma Magurele, Fabrica de Aparatura Nucleara (FAN), in cadrul Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei (IFIN-HH). In 1990, FAN s-a separat de IFIN-HH, luand numele de Intreprinderea de Aparatura Nucleara IAN, cu o structura juridica independenta.

In 1991, IAN a fost transformata, prin Hotarare Guvernamentala, in societate comerciala, sub noua denumire de Nuclear & Vacuum SA, societate ce se va privatiza in 1998. Din 1980, FAN a dezvoltat o structura de productie speciala, menita sa acopere nevoile specifice de material si echipament nuclear din sectoarele apararii si securitatii publice, avand drept principali beneficiari Ministerul Apararii Nationale si Ministerul de Interne.

Odata cu privatizarea societatii, in 1998, societatea si-a marit sfera de activitate si portofoliul de clienti, realizand exporturi spre tari ca Franta, Belgia, Rusia, Italia etc.

Pe langa sectoarele industriale de interes national si strategic, precum detectia nucleara, tehnologia de detectie a gazelor, tehnologia vidului, optronica, electronica, sectorul de aparare, societatea a dezvoltat si o activitate de prelucrari mecanice, avand comenzi pentru industria de automobile, avand drept clienți: PEUGEOT CITROEN SA, ABB Franta, PINGUELY HAULOTTE Franta, DAVID BROWN Franta, CMD Franta, ALFATEC Franta, BERTHOUD AGRICOLE Franta.

certificari


Website gazduit si administrat de DAB IT OUTSOURCING