română française english

Produse » 8. Butoaie de stocare deșeuri solide radioactive

8. Butoaie de stocare deșeuri solide radioactive

Butoaiele de stocare deșeuri solide radioactive sunt containere din otel inox destinate depozitarii temporare a deșeurilor solide compactabile și necompactabile dar mărunțite, colet tip A conform ordinului nr.357/2005 al CNCAN privind aprobarea NTR-01.

Butoiul este executat cu fundul sudat de manta, cu capac mobil și colier de fixare cu șurub și piuliță sudată de colier conform NTR-01.

Orice element de închidere ai etanșare trebuie sa fie interschimbabil, iar elementele de închidere și etanșare luate la întâmplare din lot trebuie sa închidă în mod corespunzător toate butoaiele din lot. Elementul de etanșare trebuie proiectat astfel încât sa nu permită emisia accidentala a gazelor sau particulelor din butoi pe durata de păstrare ( minim 30 ani) a deșeurilor în formă necondiționată.

Butoiul – container de inox este construit dintr-o manta circulara cu diametrul interior de 570mm, sudata pe generatoare. Sudura este de rezistenta și etanșă executata cu protecție pe partea opusa sudurii. Materialul utilizat este tabla de inox AISI 304L sau AISI 316L de grosime 1,5mm.

Pe ambele capete ale mantalei sunt roluite 3 nervuri cu R=12mm pentru rigidizare și doua nervuri cu R=15,5mm pentru rostogolirea butoiului pe un plan. În partea superioara a mantalei este sudat continuu un inel circular de inox cu diametrul de 9mm prelucrat cu 1,5mm la interior.Acest inel asigura condițiile de montare și etanșare a capacului.

În parte inferioara a mantalei este sudat circular cu sudura de colt etanșă și de rezistenta fundul butoiului realizat din tabla groasa de inox de 3mm. Tot în partea inferioara a mantalei este sudat circular de fund și de marginea mantalei un bandou interior din tabla de inox groasa de 1,5mm. Capacul butoiului este executat din tabla de inox groasa de 1,25mm cu marginile răsfrânte astfel încât buza capacului să depășească cu minim 1mm axa inelului de diametru 9mm sudat pe capătul superior al virolei pentru asigurarea montajului și etanșării butoiului. Asigurarea capacului pe manta se face cu un colier din tabla de inox groasa de 2mm pe care sunt sudate 2 urechi de inox, una prevazuta cu o piulița inox M10 sudata și cealaltă prevazuta cu o gaura de trecere de diametru de 11mm. Strângerea colierului se face cu un șurub M10 din inox cu cap hexagonal. Pentru asigurarea etanșării pe buza butoiului, la închiderea acestuia, se așează o garnitura de unica folosință din teflon nesinterizat.

Butoiul se realizează astfel încât să-și păstreze rezistenta la șocuri și coroziune și să rămână etanș în timpul depozitarii.

    Dimensiuni și geometrie:
  • Forma butoiului: cilindrica
  • Capacitate butoi: 220l
  • Diametru interior butoi: 570mm
  • Înălțime: 903mm±5
  • Masa max.: 33 kg
  • Masa maxima admisa(ambalaj+conținut radioactiv): 253 kg