română française english

Produse » 8. Butoaie de stocare deseuri solide radioactive

8. Butoaie de stocare deseuri solide radioactive

Butoaiele de stocare deseuri solide radioactive sunt containere din otel inox destinate depozitarii temporare a deseurilor solide compactabile si necompactabile dar maruntite, colet tip A conform ordinului nr.357/2005 al CNCAN privind aprobarea NTR-01.

Butoiul este executat cu fundul sudat de manta, cu capac mobil si colier de fixare cu surub si piulita sudata de colier conform NTR-01.

Orice element de inchidere si etansare trebuie sa fie interschimbabil, iar elementele de inchidere si etansare luate la intamplare din lot trebuie sa inchida in mod corespunzator toate butoaiele din lot. Elementul de etansare trebuie proiectat astfel incat sa nu permita emisia accidentala a gazelor sau particulelor din butoi pe durata de pastrare ( minim 30 ani) a deseurilor in forma neconditionata.

Butoiul – container de inox este construit dintr-o manta circulara cu diametrul interior de 570mm, sudata pe generatoare. Sudura este de rezistenta și etanșă executata cu protecție pe partea opusa sudurii. Materialul utilizat este tabla de inox AISI 304L sau AISI 316L de grosime 1,5mm.

Pe ambele capete ale mantalei sunt roluite 3 nervuri cu R=12mm pentru rigidizare si doua nervuri cu R=15,5mm pentru rostogolirea butoiului pe un plan. In partea superioara a mantalei este sudat continuu un inel circular de inox cu diametrul de 9mm prelucrat cu 1,5mm la interior.Acest inel asigura conditiile de montare si etansare a capacului.

In parte inferioara a mantalei este sudat circular cu sudura de colt etansa si de rezistenta fundul butoiului realizat din tabla groasa de inox de 3mm. Tot in partea inferioara a mantalei este sudat circular de fund si de marginea mantalei un bandou interior din tabla de inox groasa de 1,5mm. Capacul butoiului este executat din tabla de inox groasa de 1,25mm cu marginile rasfrante astfel incat buza capacului sa depaseasca cu minim 1mm axa inelului de diametru 9mm sudat pe capatul superior al virolei pentru asigurarea montajului si etansarii butoiului. Asigurarea capacului pe manta se face cu un colier din tabla de inox groasa de 2mm pe care sunt sudate 2 urechi de inox, una prevazuta cu o piulita inox M10 sudata si cealalta prevazuta cu o gaura de trecere de diametru de 11mm. Strangerea colierului se face cu un surub M10 din inox cu cap hexagonal. Pentru asigurarea etansarii pe buza butoiului, la inchiderea acestuia, se aseaza o garnitura de unica folosinta din teflon nesinterizat.

Butoiul se realizeaza astfel incat sa-si pastreze rezistenta la socuri si coroziune si sa ramana etans in timpul depozitarii.

    Dimensiuni si geometrie:
  • Forma butoiului: cilindrica
  • Capacitate butoi: 220l
  • Diametru interior butoi: 570mm
  • Inaltime: 903mm±5
  • Masa max.: 33 kg
  • Masa maxima admisa(ambalaj+conținut radioactiv): 253 kg


Website gazduit si administrat de DAB IT OUTSOURCING